Geen SSL-certificaat op website? Dan labelt Google u voortaan als een onveilige website.

De voorbije jaren zijn er heel wat cyberaanvallen geweest. Om bij te dragen tot een veiliger internet labelt Google websites zonder SSL-certificaat daarom als ‘onveilig’of ‘not secure’. Uiteraard wilt dat niet zeggen dat de inhoud van uw website niet veilig is, dan wel dat u geen SSL-certificaat installeerde. Het is de volgende melding die u kan zien bij websites waar er geen SSL certificaat geïnstalleerd is:

Waarom een SSL-certificaat?

Het encrypteert uw informatie

SSL (Secure Sockets Layer) is de standaard beveiligingstechnologie om een geëncrypteerde link tussen een browser en een server te maken. Surft men naar uw website en vult men bijvoorbeeld een formulier op uw website in, dan is er een connectie tussen de browser en de webserver. Een geëncrypteerde verbinding zorgt ervoor dat de verbinding privaat blijft. De informatie die uitgewisseld wordt, is enkel leesbaar voor de verzender en de ontvanger en onleesbaar voor elke andere die dit probeert te onderscheppen. 

Beveiliging voor cybercriminelen

Cybercriminelen zijn slim, ze zoeken naar mogelijkheden om data, zoals paswoorden, te onderscheppen. Ze doen dat op de meest kwetsbare momenten en dat is onder andere tijdens de communicatie van uw website met de server. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat uw data onleesbaar wordt en dus niet interessant is voor zo’n aanvallen. Een SSL-certificaat zorgt er onder andere voor dat bij het inloggen geen wachtwoorden onderschept kunnen worden.  

Imago en vertrouwen

Nu websites een label van veilig of onveilig krijgen, is het SSL-certificaat belangrijk geworden voor het image. Bezoekers zullen visueel kunnen zien dat uw website veilig geacht wordt, door een sleuteltje en een groene balk. Het geeft de bezoekers alvast het gevoel dat de website te vertrouwen is. 

Hoe krijg ik het label ‘veilige website’?

 Om uw website als ‘veilig’ of ‘secure’ te laten bestempelen, moet er een SSL-certificaat geïnstalleerd zijn. Na de installatie van het certificaat verdwijnt het ‘not secure’ label. Afhankelijk van de aard van het SSL-certificaat verschijnt er al dan niet een ‘green bar’ of groene adresbalk. Vertrouwen inboezemen doet u dus via een SSL certificaat.

Welk certificaat heb ik nodig? 

 SSL certificaat standaard 

Standaardcertificaat. Het kan redelijk snel geïmplementeerd worden, aangezien er geen ingewikkelde procedure aan vooraf gaat. Uw website krijgt geen melding van ‘onveilige website’, maar ook geen groene balk van ‘veilige website’. 

SSL certificaat extended 

Een certificaat met een zeer uitgebreide controle van uw bedrijfsgegevens. Uw bezoekers krijgen een groene adresbalk te zien in de browser. Dit certificaat zal u zeker bij online bankwebsites terug vinden

Download de folder >

Bel of mail ons om een SSL Certificaat te installeren >

Geen SSL-certificaat op website? Dan labelt Google u voortaan als een onveilige website.

ons kantoor

HolonCom bv
Diksmuidelaan 95
2600 Antwerpen-Berchem

+32 3 440 41 96IT zonder zorgen met eenvoudige en betrouwbare oplossingen. De basis van IT ondersteuning is MyDesk waarbij je bureaublad overal beschikbaar is op een beveiligde computer, allemaal aan vaste prijzen. Hardware, ondersteuning van je kantoor, advies en bedrijfsspecifiekesoftware zijn optioneel. Daarnaast verzorgen we telefonie, maken we websites en helpen we je bij je software project