WannaCry , grootste ransomware aanval tot nu toe

Dit weekend is de grootste ransomware-aanval geweest tot nu. WannaCry besmette naar schatting zo'n 230.000 computers in 150 landen, waaronder ook België. Een ransomware-besmetting van deze grootte is ongezien.

Al onze servers zijn steeds up-to-date en erg goed beschermd, dus zelf hebben wij hier geen hinder van ondervonden.

Maar we vinden het belangrijk u goed te informeren omdat Microsoft uitzonderlijk nu ook voor erg oude systemen (XP, Vista) een update heeft voorzien.

Wat is ransomware?

De bestanden van uw computers worden versleuteld en u kan deze niet meer openen of bewerken. Men chanteert u en vraagt in ruil voor geld de sleutel om uw bestanden terug te kunnen openen.

Hoe geraakt u besmet? Door geen up-to-date antivirusbescherming te hebben (en een computerworm te installeren) of phishing mail (klikken op een link in een mail waardoor een stukje software installeerde en de bestanden versleutelde).

Wat kan u doen?

Zorg ervoor dat uw antivirusbescherming up-to-date is. (Indien u geen antivirusbescherming hebt, raden we ESET aan: www.nod32shop.be).

Zorg ervoor dat ook de laatste Windows update geïnstalleerd is. Naar aanleiding van dit voorval, reageerde Microsoft meteen met het installeren van extra 'patches' om u beter te beschermen. U installeert deze via Windows Update.Gezien de uitzonderlijke omvang van deze aanval heeft Microsoft ook voor oudere systemen een patch ontwikkeld. Alle patches vindt u hier http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4012598

Geef dit door aan uw IT-support om ervoor te zorgen dat ook jij voldoende beschermd bent voor dergelijke aanvallen. Hebt u geen IT-support, weet dat u daar ook voor bij ons terecht kan. Lees meer over onze IT-support mogelijkheden of contacteer ons voor meer informatie.

Klanten met en IT-support contract zullen door ons persoonlijk gecontacteerd worden.

WannaCry , grootste ransomware aanval tot nu toe

ons kantoor

HolonCom bv
BE 0899594133
RPR Antwerpen
Diksmuidelaan 95
2600 Antwerpen-Berchem
+32 3 440 41 96HolonCom CMS

HolonCom ontwikkelt al zijn sites met DNN CMS Platform (voorheen DotNetNuke®), het meest succesvolle open source application framework voor het ontwikkelen van CMS-systemen op het Windows/Microsoft platform.

HolonCom is DNN Expert, partner van Dotnetnuke Corp en lid van DNN Connect.